Van 20 tot 24 juni 2022 is het de week van de RI&E

Van 20 tot 24 juni 2022 is het de week van de RI&E

Deze hele week staat in het teken van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Geen idee wat de RI&E is, maar wel personeel in dienst dan is het hoog tijd om je daar eens in te verdiepen. Je bent namelijk al heel wat jaren verplicht om een RI&E met bijbehorend Plan van Aanpak te hebben. Waarschijnlijk heb je onlangs zelfs een brief van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hierover gehad.

De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is voor werkgevers een verplicht middel om de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. Elk bedrijf met personeel moet inventariseren of en hoe het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn voor medewerkers. Dit moet schriftelijk worden vastgelegd. Dit doe je door kritisch door je pand alles na te lopen en middels een branche gerichte vragenlijst.

Mudael ondersteunt de horeca- en de versbranche bij het uitvoeren van de RI&E en maakt een Plan van Aanpak op. Zo ben je verzekerd van een verplichte RI&E, deze dien je met het personeel te bespreken en na te leven.

Heb je minder dan < 25 personeelsleden dan hoef je de RI&E niet te laten toetsen, heb je > 25 personeelsleden dan is toetsing door een gecertificeerde arbodienst of deskundige een vereiste.

Naast het feit dat een RI&E verplicht is, is je personeel ook blij dat zijn /haar werkgever actief bezig is met een gezonde en veilige werkplek, je verzekeraar wijst je erop dat het hebben van een RI&E noodzakelijk is en jij als werkgever bent ook blij als je portemonnee bij ongevallen gesloten blijft.  

Voor alle vragen met betrekking tot de partners van MZA Horeca neem dan contact met ons op via mail [email protected], telefoon/WhatsApp 06 -17 44 35 99 of vul onderstaand contactformulier in!

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam