Beter inzicht in uw administratie met Pax Finance!

Inzicht in het bedrijf zorgt ervoor dat een bedrijf kan groeien. Het zorgt ervoor dat gefundeerd beslissingen gemaakt kan worden en er bijgestuurd kan worden wanneer nodig. In een tijd van crisis is de noodzaak voor bijsturen gegroeid. Flexibiliteit is belangrijker dan ooit om de pandemie te kunnen overleven en daarvoor zijn tijdige en betrouwbare cijfers een krachtig hulpmiddel.

Rapportages

Het is wellicht voor zichzelf sprekend, maar onderschat de kracht van rapportages niet en vooral er consistent mee aan de slag gaan. Per kwartaal, maandelijks of zelfs per week cijfers doornemen zorgt ervoor dat je écht weet wat er in jouw bedrijf gebeurt. Dit kan via een gebruikelijke winst- en verliesrekening of via specifieke rapportages van bijvoorbeeld openstaande facturen of marges. Hierin is Excel je beste vriend!

Cashflow

Hoeveel geld komt er binnen en hoeveel geld gaat er uit? Kijk hiervoor naar de debiteuren positie, de crediteuren positie, overige vorderingen en overige schulden die tezamen de totale positie vormen die voor korte termijn het belangrijkste is. Door te achterhalen wat hier staat weet je of je aan kortlopende verplichtingen kan voldoen, zoals het betalen van leveranciers.

Resultaat

Niet alleen je eindresultaat, de winst of het verlies wat onderaan de streep overblijft, maar ook andere resultaten zijn belangrijk om te analyseren. Hiervoor kan gekeken worden naar de verhoudingen van de verschillende kosten t.o.v. de omzet om te achterhalen hoe de marges zijn en of alle kosten in verhouding zijn. Alleen als het totale financiële plaatje klopt kan een bedrijf zich financieel gezond ontwikkelen.


Met deze tips heb je enkele handvaten om er voor te zorgen dat je meer financiële rust hebt. Dit zorgt er voor dat je meer gedegen beslissingen kunt maken en adequaat kan handelen om het meeste uit jouw bedrijf te halen.

Maar wat als je hier geen tijd voor hebt of je hebt niet de juiste kennis in huis om je financiële problemen uit de wereld te helpen? Selim en Jelle staan voor je klaar om je van vrijblijvend advies te voorzien. Wij beginnen met een analyse op de huidige situatie van het bedrijf. Hiervoor nemen wij de balans en winst- en verliesrekening grondig door en kijken wij naar verschillende punten.

Neem gerust contact met ons op, wij geven graag vrijblijvend advies om jou op weg te helpen.

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoog kennisniveau, altijd goed bereikbaar, meedenkend.

Jack Bond

Tenniskantine Dijkzicht Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd de volledige schadeafhandeling in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam