Er is gestolen uit onze garderobe, ben ik aansprakelijk?

Er is gestolen uit onze garderobe, ben ik aansprakelijk?

Het is mogelijk niet het antwoord waar u naar op zoek bent, maar dit is volledig afhankelijk van de situatie. Wanneer u toezicht houdt op de garderobe bent u wettelijk al gauw aansprakelijk. Wanneer geen toezicht op de garderobe wordt gehouden, is dit per gebeurtenis nader te bepalen. Hier wordt met name gekeken of het aannemelijk is dat uw gast ervan uit kon gaan dat er toezicht was op uw garderobe en welke mate van preventie aanwezig was.

Met betrekking tot de verzekering zal het bij een kleine schade vaak onder het eigen risico van uw verzekeringspolis blijven. Het is dan ook verstandig om dit per situatie afzonderlijk te beoordelen. Let wel: alles wat u doet om dit risico te beperken pleit in uw voordeel, dus preventie is van groot belang.

Als u eens met een onafhankelijk adviseur wilt kijken naar uw situatie en mogelijke preventieopties, dan biedt MZA Horeca u de mogelijkheid van een Dekkingscheck aan. Alle risico's worden besproken en de mate van dekking van uw huidige verzekeringspolis wordt u in begrijpelijke termen uitgelegd. 

Horecaverzekering goed geregeld?

Doe vandaag nog de MZA Horeca dekkingscheck!

De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.