Interview met Jeroen Tuijp (Food Focus Photography)

Jeroen, vertel eens wat meer over wat Food Focus Photography precies doet en wat culinaire fotografie precies inhoud.

Jeroen: Culinaire fotografie is een vorm van fotografie waarbij specifiek met etenswaren wordt gewerkt. De doelstelling van Foodfocus Photography is het realiseren van aantrekkelijke afbeeldingen van voedsel die gebruikt kunnen worden in advertenties, op flyers en posters, in menu’s of in kookboeken. Waar grote concerns vaak werken met inhouse teams om promotiemateriaal te verkrijgen is dit voor de kleiner horecazaak of een verswinkel vaak niet mogelijk. Daar komen wij om de hoek kijken. We maken kleinschalige, gerichte fotografie om het product zo aantrekkelijk mogelijk in beeld te brengen. 

Hoe gaat dat in z’n werk, kom je dan snel even langs bij de ondernemer en schiet je dan een foto? Hoe moeten we dat exact zien?

Jeroen: We worden inderdaad regelmatig gevraagd, ‘kun je even snel een foto komen maken?’. Helaas dat kan niet. Bij food fotografie moeten we echt de tijd nemen. Producten moeten vers zijn en er goed en mooi uitzien. Wat wil de opdrachtgever precies gefotografeerd hebben, welke producten, welke stijl hoort daar bij, wat is het doel van de fotografie. Is het wenselijk dat er een tekst bij komt. Allemaal vragen die we eerst door moeten nemen. De foto’s zijn immers het visitekaartje van het bedrijf. De opdrachtgever wil er uiteraard veel van verkopen. We plannen daarom eerst een gesprek in om dat door te nemen. Daarna wordt er een plan gemaakt en worden de props en achtergronden uitgezocht. Dan gaan we pas aan de slag. Doordat ik jarenlang een eigen viswinkel heb gehad weet ik precies wat wel en niet scoort op product fotografie.

Fotografeer je op locatie of elders?

Jeroen: Wilt de ondernemer dat we op locatie komen, geen enkel probleem. Producten kunnen ook aangeleverd worden bij onze studio. Dan voeren we daar de shoot uit. En uiteraard werken we met professionele apparatuur en worden de foto’s nabewerkt afgeleverd.

Meer informatie over Food Focus Photography en/of een portofolio neem vrijblijvend contact met Jeroen op. (Jeroen maakt ook foto’s van producten die niet vers gerelateerd zijn en portret foto’s) Laat uw gegevens dan achter op deze pagina.


Wilt u meer informatie ontvangen over productfotografie bij u in uw onderneming? Vul dan onderstaand formulier in!

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam