De 360 graden scan

De 360 graden scan

De 360 graden scan van BELFOR bij schade aan je bedrijfspand.
Regelmatig als wij onze opdrachtgevers vertellen dat wij de mogelijkheid bieden tot een 360 graden scan om een object gedetailleerd virtueel in beeld te brengen krijgen wij de vraag: maar hoe ziet dat er dan uit? Laten we beginnen met uitleggen wat een 360 graden scan is en wat de voordelen hiervan zijn.


De 360 graden scan is een technologie die een omgeving vastlegt met behulp van een geavanceerde camera. Deze technologieën leggen alle mogelijke gezichtshoeken vast, waardoor een volledig beeld van de omgeving ontstaat. De verzamelde gegevens worden vervolgens verwerkt om een naadloos, interactief en immersief 360-graden beeld te creëren. Dit beeld kan worden bekeken op een computerscherm.

Ook na een schade biedt de 360-graden scan voordelen

Een 360-graden scan biedt verschillende voordelen na schade in bijvoordbeeld de horecasector / vershandel. Als er schade optreedt, kan een 360-graden scan helpen om het probleem snel en efficiënt aan te pakken. 

Volledig overzicht: Een 360-graden scan biedt een volledig overzicht van de schade en de omringende omgeving. Het geeft beheerders en technici de mogelijkheid om de omvang van de schade te begrijpen en alle details grondig te bestuderen zonder fysiek ter plaatse te zijn. Dit helpt bij het stellen van een juiste diagnose en het nemen van passende maatregelen.

Tijdsbesparing & snel weer open kunnen: Bedrijven moeten vaak snel herstellen na schade om de bedrijfsactiviteiten niet te verstoren. Met behulp van een 360-graden scan kunnen betrokken partijen snel en efficiënt schades beoordelen zonder de noodzaak van meerdere bezoeken aan de locatie. Hierdoor kan het proces van identificatie, rapportage en het nemen van beslissingen veel sneller verlopen, waardoor reparaties eerder kunnen beginnen. Met 360-graden scans kunnen technici en aannemers een beter plan maken voor reparaties, aangezien ze vooraf een goed beeld hebben van de situatie. Dit minimaliseert de stilstandtijd en zorgt ervoor dat de locatie weer snel kan heropenen.

Bewijsmateriaal: Een 360-graden scan biedt gedetailleerd visueel bewijsmateriaal van de schade en de staat van het gebied op een specifiek moment. Dit kan nuttig zijn bij verzekeringclaims, juridische procedures of discussies met aannemers, om te bewijzen dat de schade al dan niet aanwezig was en om verantwoordelijkheden vast te stellen.

Communicatie en transparantie: Door het delen van de 360-graden scan met alle betrokken partijen binnen het schadeproces, kunnen partijen een duidelijk beeld krijgen van de situatie. Dit bevordert open communicatie en transparantie, wat kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen over het reparatieproces en de kostenverdeling

Kostenbesparing: Snellere en nauwkeurigere schadebeoordelingen door middel van een 360-graden scan kunnen leiden tot kostenbesparingen, omdat het herstelproces efficiënter wordt beheerd en de juiste oplossingen worden geïmplementeerd zonder onnodige uitgaven.

Meetmodus: om online oppervlakte en afstanden te kunnen meten.

Plattegrond: een volledig overzicht van het object (per verdieping)

Toevoegen van notities of instructies

Aanmaken van foto’s met een afdrukkwaliteit van 4K, OBJ bstanden, point cloud bestanden, video’s en andere media.
Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen bij BELFOR of via MZA Horeca.

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam