Personeel aantrekken

Niet gasten, want dat kunt u ongetwijfeld, maar personeelsleden. De zoektocht naar goed personeel in de horeca is al jaren moeilijk. De vraag naar horecapersoneel is enorm en ondanks het grote aanbod blijkt het in de praktijk behoorlijk moeilijk de juiste mensen te vinden. En nog moeilijker, hoe behoudt u ze vervolgens. Want bij een grote vraag naar horecapersoneel is de kans dat dat personeel jobhopt naar een andere (‘betere’) baan groot.  

En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Want na veel tijd en moeite geïnvesteerd te hebben in het opleiden van werknemers in uw restaurant, café of hotel wilt u die moeite wel tot uiting zien komen. Vaak gaat dat juist ontzettend goed. In het hoogseizoen zijn er flink wat balletje hoog te houden en zonder uw gemotiveerde personeel kunt u nooit de hoeveelheid drukte aan.

Gemotiveerd horecapersoneel

Maar hoe houdt u uw personeel nu jaar in, jaar uit gemotiveerd? En hoe tevreden en gemotiveerd zijn ze nu eigenlijk? In een gemotiveerd team vindt minder verzuim plaats en deze kent een superhoge productiviteit. Het gevoel van samen een klus klaren, werken aan een gezamenlijk doel (tevreden gasten! hoge omzet! volledige bezetting!) werkt aanstekelijk en bevordert de gezamenlijke productie. Personeel voelt zich betrokken en zet zich extra in de doelen te behalen.

Betrokkenheid als grootste goed

Men zegt wel eens dat alleen loon motiveert. Prima, dat kan. Maar salaris is niet de enige motivatie in het kiezen van een baan. De meest tevreden werknemers willen zich betrokken voelen bij de zaak waar zij werken. Dit geldt van leidinggevende tot de jongste keukenhulp en of men nu op oproepbasis werkt of fulltime. Waardering voor hun inzet hoeft niet alleen te komen uit het maandelijkse loonzakje. Een compliment, een positieve peptalk of een vraag om advies vanaf de werkvloer zelf toont ook waardering voor hun inzet.

Maar dat doe ik toch?

Is de meest voorkomende reactie van ondernemers. Ja, dat denkt u. Maar is het ook zo? Ervaren uw werknemers het ook als zodanig? Of zien die het totaal anders?  In de praktijk blijkt namelijk dat bij ondernemingen met een hoog verloop in horecapersoneel de betrokkenheid behoorlijk laag ligt. En dan blijkt toch dat de oorzaak wat dieper ligt.

Binden & Boeien

MZA Horeca partner ???????????????????? heeft uitgebreide ervaring in het motiveren en stimuleren van personeel en werkgevers in de horeca. Samen met u gaan zij aan de slag met een plan om uw personeel te “Binden & Boeien”. Want gemotiveerd personeel blijft én loopt een paar stappen harder voor uw gasten en uw zaak. En dat is toch precies wat u als horecaondernemer wilt?

Wilt u weten wat ???????????????????? voor u en uw personeel kan betekenen? Laat hieronder uw gegevens achter en zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd de volledige schadeafhandeling in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Hoog kennisniveau, altijd goed bereikbaar, meedenkend.

Jack Bond

Tenniskantine Dijkzicht Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam