Wetgeving
Alle informatie over wetgeving in de horeca
Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!
Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.
MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd de volledige schadeafhandeling in één keer goed opgepakt.
Als horecaondernemer moet u met uw zaak voldoen aan een flink aantal regels en wetten. Het voeren en documenteren van protocollen voor veiligheid is een groot onderdeel van het succesvol runnen van een horecaonderneming. Uw gasten en uw personeel verdienen een verblijf in een veilige omgeving. Door deze protocollen vast te leggen toont u zich een goed werkgever en gastheer of gastvrouw.
Voldoen aan wetgeving
In de horeca dient u als ondernemer onder andere zorg te dragen voor de voedselveiligheid. Het bijhouden van een HACCP administratie en het voeren van een hygiënecode zijn hier onderdeel van. Als ondernemer bent u ook verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkomgeving voor uw werknemers. Via de verplichte Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E) brengt u mogelijke risico’s in kaart en maakt u een plan van aanpak hoe deze te verhelpen/verbeteren.
MZA Horeca & Partners
Voor het voldoen aan bepaalde wetgeving heeft MZA Horeca een groep partners geselecteerd die horecaondernemers kunnen ontzorgen op het gebied van rapporten, veiligheidsplannen en contracten. Zodat u als horecaondernemer weet dat uw zaakjes goed op orde zijn.