Narrowcasting / digitale menuborden

Helpt u graag verder!

Wat is narrowcasting precies?

Narrowcasting is de moderne vorm van postermateriaal. Waar men vroeger aanbiedingen, nieuwe producten, nuttige informatie of andere bedrijfsuitingen op een poster presenteerden, wordt dat tegenwoordig steeds vaker gedaan via beeldschermen. Deze vorm van informeren noemen we Narrowcasting, oftewel het informeren via beeldschermen.

Deze uitingen kunnen gemakkelijk via online software worden beheerd, waar gebruik gemaakt wordt van vooringestelde templates die op maat worden opgemaakt. Zo hoeven er geen programmeurs of designers aan te pas te komen, maar kan iedereen gemakkelijk content toevoegen in de uitzending.

Wat is een uitzending?

Een uitzending is een opstapeling van verschillende uitingen, die in een bepaalde volgorde achter elkaar worden getoond. Deze uitingen kunnen verschillen van aanbiedingen, het laatste nieuws, prijslijsten, het actuele weer, filemeldingen, zaalverwijzingen etc.. Je kan het zo leuk en informatief maken als je zelf wilt.

De volgorde van deze uitzending kan gemakkelijk aangepast worden, zo heb je de volledige controle over hoe jouw uitzending eruit moet komen te zien.

Narrowcasting in de horeca & vers branche

Hoe kan zo’n systeem ingezet worden in de horeca? Daarvoor zijn verschillende toepassingsmogelijkheden te bedenken.

In een restaurant hangen meestal reeds één of meerdere beeldschermen, deze kunnen gemakkelijk hiervoor ingezet worden. Wat veel restaurants op deze schermen presenteren zijn hun variërende menu’s, specials, nieuwe producten, openingstijden en agenda items. Maar in de winter is het leuk om de schermen te gebruiken als openhaard en daaroverheen de winterse gerechten en dranken voorbij te laten komen.

In een snackbar worden vaak meerdere beeldschermen ingezet, die samen één beeldscherm vormen. Zodoende worden de oude prijslijsten vervangen voor digitale schermen. Op dit gigantisch brede scherm, kan de oorspronkelijke prijslijst worden getoond, maar dan nét even wat meer van deze tijd. Denk hierbij aan infading producten, over het gehele scherm een knallende aanbieding of misschien een video. Uiteraard is al deze content super makkelijk te beheren, zo is een prijs met een enkele klik aangepast.

Ook in hotels zijn beeldschermen niet meer weg te denken, deze fungeren steeds vaker als digitale zaalverwijzingsborden. Informeer gasten met informatie over het hotel, het restaurant, de faciliteiten, huurmogelijkheden, het weer, filemeldingen en natuurlijk de zaalverwijzingen. Deze laatste optie kan ook gekoppeld worden aan een bestaand systeem, zodat er geen omkijken meer naar is. Alles wordt automatisch op de beeldschermen getoond en ook weer verwijderd.

In de versbranche zijn beeldschermen helemaal niet meer weg te denken. Deze worden veelal ook gebruik als volgnummersysteem. Naast de aanbiedingen en nieuwe producten, kunnen ook receptvideo’s worden getoond. Zo wordt de aandacht sneller naar het scherm getrokken en zien de klanten alle informatie die de ondernemer aan zijn klanten wil laten zien, zoals de aanbiedingen.Wilt u meer weten over de oplossing die Canvastix? Geef dan hieronder uw gegevens door, dan neemt Canvastix zo spoedig mogelijk contact op met meer informatie.


De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam