Een bedrijfsfinanciering nodig? Schakel een deskundige partij in.

Een bedrijfsfinanciering nodig? Schakel een deskundige partij in.

Ondernemen is een vak, toch? Bij VARINK vinden we van wel. Ondernemen bestaat uit risico’s nemen. Iedere ondernemer doet waar die goed in is. Dat geldt ook voor ons. Wij snappen iets van banken. Wij begrijpen alles van financieren. Wij verstaan de ondernemers. Dat klinkt als een ideale mix.

Een veel gehoord verhaal is dat banken niets meer financieren. Wie doet het dan wel? Al die alternatieve financiers en fin-tech bedrijven doen het ook niet. Particulieren doen het ook niet. Dan lijkt het alsof niemand nog financiert. Maar dat is onzin. Wij van VARINK denken dat het als volgt werkt:

Banken financieren nog steeds veel. Veel in de zin van absolute omvang. Ook veel in absolute aantallen klanten.

Alternatieve financiers (fin-tech) financieren aardig wat in absolute omvang. Onze inschatting is dat circa 15% van het totaal door dit soort financiers verstrekt wordt.

Particulieren financieren ca 5% van het totaal. Dit is de afgelopen jaren redelijk stabiel.

Vroeger belde je zelf met de accountmanager van de bank. Maakte een afspraak en ging je plan bespreken. Dat werd goedgekeurd of afgekeurd.Tegenwoordig kan je nog steeds zelf bellen met de bank. Alleen kom je dan veelal bij een callcenter terecht. Met een beetje geluk stellen zij de juiste vragen en weet jij die goed te beantwoorden. Na een week of 4, krijg je reactie. Er zijn nog meer stukken nodig!!De stukken worden opgesteld en naar de bank gemaild. Ongeveer twee weken later volgt er een reactie dat de bank de financiering toch niet gaat verstrekken! Dat levert frustratie en veel tijdverlies op.

Ons werk bestaat eruit om jou als ondernemer te begeleiden in het financieringstraject. Wij nemen alles uit handen en regelen het met de bank. Waarom toch iedere keer die bank?

Die bank is niet de snelste, wil veel weten en heeft veel stukken nodig, maar is wel de goedkoopste en meest betrouwbare uitlener van geld.

Wij bewandelen de juiste paden, zijn bekend met de werkwijze van de bank én kennen de mensen binnen de bank. Wij schakelen niet met het callcenter, de mail of de website.  

Wij schakelen daar met mensen, met ons netwerk. En dat werkt!

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam