Voorkomen is beter dan genezen

12-10-2020 Voorkomen is beter dan genezen

Hopelijk heeft u het nog nooit hoeven meemaken; een inbraak in uw zaak. Naast de emotionele schade die dit met zich meebrengt, komt er ook vaak (veel) fysieke schade bij kijken. De herstelwerkzaamheden en gevolgschade bedragen vaak meer dan de initiële braakschade. Uiteraard kunt u zich verzekeren tegen inbraak, maar ook hier geldt; voorkomen is beter dan genezen.

Het is de nachtmerrie van veel ondernemers; een inbraak in hun zaak. Het gegeven dat iemand zich ongeoorloofd toegang heeft verschaft tot uw “domein” en hier mogelijk dingen heeft ontvreemd geeft ieder mens een slecht gevoel. Hetgeen buitgemaakt is voor uw gevoel vaak niet eens het ergste, dat zijn materiële zaken. Het gaat vaker om het feit dat iemand binnen is geweest die dat niet mag. Een soort van misbruik van uw gastvrijheid.

Voorkomen is beter dan genezen

Als u een inbraakverzekering heeft afgesloten komt het vaak wel goed met de directe schade die u ervaart bij een inbraak. Maar de bijkomende rompslomp van het opruimen en herstellen en het onveilige gevoel neemt een verzekering niet zomaar weg. Het voorkomen van een inbraak is daarom echt beter dan genezen. Door goede preventiemiddelen kunt u niet alle inbraken voorkomen, maar het helpt u wel de kans hierop flink te verminderen. Ook vanuit een verzekeringsstandpunt een goede zaak.

Welke middelen kan ik inzetten ter preventie?

Het aanbrengen van goede camerabeveiliging is een goede optie. Door zichtbaar beveiliging aan te brengen wordt een inbreker mogelijk op andere gedachten gebracht. Ook het gebruiken van afstortkluizen en een grote, verankerde kluis om mogelijk cashgeld in te bewaren zijn mogelijkheden om een mogelijke buit bij inbraak te verminderen. Wat verder goed helpt is een veiligheidsprotocol met uw personeel af te spreken. Door bewust met het opbergen van de omzet en het afsluiten van de zaak om te gaan, wordt het risico op een inbraak al flink verminderd.

Hulp bij inbraakpreventie

MZA Horeca partner Lockmaster-Benelux is gespecialiseerd in alles wat met beveiliging te maken heeft. Van sleutels, sloten en inbraakbeveiliging tot camera’s, alarmbeveiliging, intercomsystemen en toegangscontrole; Lockmaster-Benelux biedt het aan. Daarnaast voorziet Lockmaster-Benelux u ook van advies over welke maatregelen in uw horecazaak het meest effectief zijn. Door jarenlange ervaring in de horeca is Lockmaster-Benelux op de hoogte van alle mogelijkheden én uitdagingen die de horeca biedt, maar weten zij ook wat een werkbare situatie is binnen een horecaoperatie. Waar nodig kan uw personeel ook getraind worden in bepaalde afsluitprocedures om zo veilig mogelijk de zaak af te sluiten na sluitingstijd.

 

Heeft u interesse in een gratis kennismakingsgesprek met onze partner Lockmaster-Benelux? Laat hieronder uw gegevens achter en zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvende afspraak.

Wilt u in uw onderneming ook de risico’s op inbraak verminderen?

Meld u nu aan en MZA Horeca partner Lockmaster Benelux neemt contact met u op.

Verkoop horecapanden is aan de orde van de dag

04-09-2020 Verkoop horecapanden is aan de orde van de dag

6 maanden Corona en wat nu?

01-09-2020 6 maanden Corona en wat nu?

Wat wijzigt er in het 3e steunpakket?

31-08-2020 Wat wijzigt er in het 3e steunpakket?

Corona checklist

28-08-2020 Corona checklist

De MZA Horeca nieuwsbrief blijf op de hoogte van acties en het laatste nieuws

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.