Hoe voorkom je dat ‘vaste’ medewerkers kiezen voor een andere werkgever? Hoe trek je nieuwe medewerkers aan ?

Hoe voorkom je dat ‘vaste’ medewerkers kiezen voor een andere werkgever? Hoe trek je nieuwe medewerkers aan ?

Veel werkgevers zijn bang dat goede ‘vaste’ medewerkers worden weggekaapt. Een goed salaris is al jarenlang niet voldoende meer om mensen te behouden.

Regel vervoer

Meestal woont een werknemer niet om de hoek en is de werplek moeilijk met het OV te bereiken. Het kan zomaar 1,5 uur duren om naar het werk te komen en weer naar huis te gaan. De reiskosten worden (deels) gecompenseerd, maar die 1,5 uur vrije tijd is weg en dat steekt. Sommige werkgevers lossen dit op met een operational- of private lease van een auto.

Operational Lease: de werkgever stelt een auto ter beschikking. De werknemer kan deze gebruiken voor woon- en werkverkeer en als dit gewenst is zelfs in privé (dan wel bijtelling).

Private Lease:  de werknemer gaat een contract aan, de werkgever compenseert de werknemer in de maandelijkse leasetarieven. De werknemer betaalt een maandbedrag en daarnaast de brandstof.

Waarom via &MZA? Omdat die de contracten in de markt kan vergelijken. Niet alleen de maandbedragen maar ook de voorwaarden in de contracten en de belangrijke zaken als meer-/minderkilometers en de eventuele boetes of kosten bij tussentijdse beëindiging.

Secundaire voorwaarden:

Collectieve inkomensverzekering:

Als werkgever kun je voor de werknemers een aanvullende verzekering regelen. Dit betekent dat het inkomen voor deze werknemers in geval van langdurige ziekte aangevuld wordt tot 80% van het laastgenoten inkomen. Dit is een goede secundaire voorwaarde en vaak niet bekend. De premie is niet hoog en kan voor een deel worden doorbelast.

Nabestaandenvoorziening:

Veel werknemers hebben wel een oudedagspensioen, maar geen nabestaandenvoorziening geregeld in het bedrijfspensioenfonds voor de horeca & catering. Ook hier is weinig over bekend. Er zijn mogelijkheden om dit aan te vullen, u als werkgever kunt de werknemer daartoe in staat stellen.

Betrokkenheid:

Betrek een werknemer bij uw onderneming, zorg dat hij mede verantwoordelijkheid draagt. Dit kan door een deel van de beloning omzet- of winstafhankelijk te maken, of door de werknemer te laten deelnemen in uw onderneming op het moment dat u hier ook aan toe bent.

Meer info:  vraag informatie op via [email protected]

Nog meer informatie over &MZA vindt u hier:

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam