Genoeg is genoeg want samen is niet meer samen!

Genoeg is genoeg want samen is niet meer samen!

We spreken met Hans Dashorst, eigenaar van de Restaurant Coach.

Net als zoveel ondernemers in de horeca heb ik het gevoel dat de horecabranche voor de politiek wel de meest makkelijke branche lijkt om voor de bühne te scoren met Covid maatregelen. Terwijl lagere scholen open mogen blijven om de kinderen geen achterstand te laten oplopen zijn het juist de kinderen die ervoor zorgen dat de besmettingen worden overgedragen op school en in de thuissituatie.

Terwijl het merendeel van de horecaondernemers, die tegenwoordig ook onbetaald opsporingsambtenaar zijn en alle moeite moeten doen om de regels binnen hun mogelijkheden op te volgen, worden ze weer als eerste getroffen.

Je zegt: Genoeg is genoeg, samen is geen samen meer. Leg eens uit.

De decembermaand is voor velen een maand van verbintenis, samen vieren dat je met elkaar een fijn en goed jaar hebt gehad. Nou dat kunnen we vergeten.

De stroom annuleringen hield niet op met als resultaat lege agenda’s. De buffer, als die er al was voor de altijd mindere wintermaanden, is er niet meer. Uitstroom van personeelsleden die er ook genoeg van beginnen te krijgen en door dit jojobeleid elders buiten de horeca een baan gaan zoeken. Die onzekerheid vergt gewoon arbeidsplaatsen en die zullen voorlopig ook niet meer ingevuld gaan worden. Andere bedrijfstakken krijgen hiermee topwerknemers erbij.

Het kabinet hangt met losse flodders aan elkaar. Het beleid cq uitvoering is traag, niet transparant en de tegemoetkomende maatregelen zijn niet afdoende. Starters die dit kwartaal zijn gestart (of eerder dit jaar) worden net als vele ZZP’ers aan hun lot overgelaten. Geen NOW, geen TVL en geen TOZO als ze pech hebben. Ze failliet laten gaan zal waarschijnlijk goedkoper zijn.

“Ruimhartig zullen wij de ondernemers ondersteunen” volgens Meneer Rutte in zijn laatste persconferentie. Nou kabinet laat dat nou eens met echte daden zien, denk ik dan. Neem een voorbeeld aan de landen om ons heen waar meer aandacht is voor het openhouden van de economie en niet zo krampachtig als hier in Nederland wordt gereageerd.

Ook de horecabranche wil dat er veel aandacht is voor de zorg. Laat dat geen issue zijn maar dan horen we alweer dat de avond-lockdown waarschijnlijk verlengd gaat worden. Ze hebben niks geleerd en het spel begint weer van voren af aan. Eerst 3 weken, dan verlenging en uiteindelijk zijn we wéér maanden verder.

En hoe nu verder?

Gelukkig zijn er veel horecaondernemers die van uitdagingen houden en meteen na de avond-lockdown hun plan klaar hadden liggen. Elke keer geteisterd door tegenslagen maar elke keer na een knock down toch weer opstaan en verder vechten voor hun gasten, personeel en hun eigen gezin. Misschien wordt het eens tijd dat deze echte ondernemers een tijd lang een zakenkabinet gaan leiden met aandacht voor de zorg en maatschappij maar wel hand in hand met het geven van kansen voor alle ondernemers in het MKB. Waar toezeggingen worden waargemaakt en waar niet wordt gezegd we kunnen niet voor iedereen maatwerk leveren.

Laten we er samen voor zorgen dat we deze maand, indien het mogelijk is, veel maaltijden laten bezorgen of dat we regelmatig gaan Dunchen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Fijne feestdagen en een gezond 2022

Heb je vragen en wil je eens sparren met de Restaurant Coach neem dan geheel vrijblijvend contact op. [email protected] / 06-17 44 35 99

Nog meer informatie over de RestaurantCoach vindt u hier:

Voor alle vragen met betrekking tot de partners van MZA Horeca neem dan contact met ons op via mail [email protected] of telefoon/WhatsApp 06 -17 44 35 99

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam