Opstellen Risico-evaluatie en Plan van aanpak

mudael

Helpt u graag verder!

Natuurlijk heeft u hier wel eens over nagedacht. Spreekt voor zich toch? Uw gasten verdienen het allerbeste en veiligheid heeft daarbij hoge prioriteit. Maar geldt dat ook voor uw werknemers?

Absoluut, is vaak het eerste antwoord maar in de praktijk blijkt dat dit niet altijd het geval is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en vaak is de werkwijze een van de oorzaken. Klinkt dramatisch, maar als niet aan de arbeidsomstandighedenwet voldaan wordt kan dit grote gevolgen hebben.

Hoe zit het ook al weer?

Elke werkgever dient volgens artikel 5 van de arbeidsomstandighedenwet een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en een Plan van Aanpak (PvA) te hebben uitgevoerd en opgesteld. Een Risico-Inventarisatie & Evaluatie dient ertoe dat verzuim wordt vermeden. Alle risicofactoren in uw onderneming worden in kaart gebracht; van elektrische installatie tot apparatuur waar uw werknemers mee werken. Wat kan er misgaan en wat kan er verbeterd worden om het risico te verminderen? Door dit in kaart te brengen en continu te verbeteren vermindert u het verzuim en risico op blessures op het werk.

Daar is de Arbodienst toch voor?

Ja, elke arbodienst zal deze dienstverlening aanbieden. Echter is deze niet bij elke arbodienst standaard inbegrepen. En dat is iets waar de meeste ondernemers niet bij stilstaan. Verzuimbegeleiding wordt prima opgepakt, maar daar houdt het niet op. Het hebben van een RI&E en PvA is als gezegd voor elke ondernemer verplicht. Als deze ontbreekt bent u officieel in overtreding. Wanneer er iets gebeurt in uw onderneming waarbij een van uw medewerkers gewond raakt en de RI&E en PvA ontbreken, dan heeft dit flinke gevolgen.

Wie kan mij helpen met het opstellen van een RI&E en PvA?

MZA Horeca partner Mudael biedt ondernemers de mogelijkheid het opstellen en uitvoeren van een Risico-Inventarisatie & Evaluatie en Plan van Aanpak uit te besteden. Zo hoeft u als ondernemer zich hier geen zorgen om te maken. Met het opgestelde PvA kunt u aan de slag om verbeteringen aan te brengen en Mudael helpt u uw RI&E en PvA up-to-date houden.Heeft u hulp nodig bij het opstellen van een RI&E en PVA? Onze partner Mudael helpt u graag. Laat hieronder uw gegevens achter en zij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam