Horeca Advies Partners, horeca makelaardij

Horeca Advies Partners, horeca makelaardij

Vaak horen wij van ondernemers de opmerking: “jullie zullen het de afgelopen twee jaar wel ontzettend druk zijn geweest’.
Mensen hebben het idee dat er ontzettend veel (gedwongen) te koop staat of is gekomen. Het tegengestelde is echter gelukkig waar. Sinds Corona zijn intrede heeft gedaan is het aantal beschikbare horecabedrijven naar onze inschatting met circa 30% gedaald.

Ondernemers hebben gedacht dat het geen goede tijd is om te verkopen. Mede door steunmaatregelen en afspraken met banken, verhuurders en leveranciers blijft een grote golf van faillissementen tot op heden gelukkig uit. Laten we hopen dat dit ook zo blijft. Een aankoop uit een faillissement is echter zelden een buitenkansje. Zowel koper als verkoper hebben belang bij een vrijwillige en prettige transactie.

En hoewel het aantal transacties wel is afgenomen blijven de aanvragen van geïnteresseerde kopers/huurders onverminderd hoog. Ook het aantal bezoekers op onze website neemt (nog steeds) op maandbasis toe. Er is blijkbaar sprake van een uitgestelde of latente behoefte om een horecabedrijf over te nemen. 

Door te kijken naar hoe een bedrijf de afgelopen jaren, met inachtneming van de verplichte sluitingen door Corona, heeft gedraaid kunnen we een goede inschatting maken van de mogelijk- en onmogelijkheden van het bedrijf na Corona. Dit, in combinatie met de afname van het aantal beschikbare bedrijven, maakt dat de transactiewaarde redelijk op peil blijft.

Om bovenstaande kracht bij te zetten: wij hebben op 1 januari 2022 al 6 overdrachten mogen begeleiden. HAP Horecamakelaardij is het jaar dus uitstekend begonnen. Hopelijk mogen we ook u in het nieuwe jaar helpen bij de verkoop of aankoop van uw horecabedrijf of horecapand.

Heb je vragen en wil je eens sparren met Horeca Advies Partners neem dan geheel vrijblijvend contact op. [email protected] / 06-17 44 35 99

Nog meer informatie over de RestaurantCoach vindt u hier:

Voor alle vragen met betrekking tot de partners van MZA Horeca neem dan contact met ons op via mail [email protected] of telefoon/WhatsApp 06 -17 44 35 99

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam