Huurdersbelang, weet jij wanneer je dat nodig hebt?

Huurdersbelang, weet jij wanneer je dat nodig hebt?

Stel je huurt een café. Door weersomstandigheden krijg je te maken met een lekkage vanuit het dak.

Het water loopt door de betonnen verdiepingsvloer, zo de geluidsisolatie in en het druppelt bij de lampen rechtstreeks de geluidsbox in! Na enige tijd is de isolatie verzadigd en zwaar en komt het verlaagde plafond naar beneden.

Je meldt deze schade gelijk bij je verzekeraar en die vraagt om een factuur van de geluidsbox en of er nog meer spullen zijn beschadigd. Je begint over het plafond, de wanden en de vloeren, het is drijfnat en moet allemaal drogen en dan is t nog de vraag wat er te redden valt. “Dat is huurdersbelang” zegt je verzekeraar! Maar dat heb je nooit opgegeven!! Alleen de inventaris is verzekerd.

Je meldt je gelijk bij de verhuurder, wellicht dat die er wat aan kan doen. Maar de verhuurder zegt exact hetzelfde als de verzekeraar. Het is huurdersbelang!

Alles wat voor rekening en risico van de huurder in het pand gewijzigd is of nagelvast is aangebracht is huurdersbelang. Denk aan een nieuwe vloer, wandafwerking, plafond, toiletruimtes, installaties etc.

Volgens de artikelen in de huurovereenkomst komt schade en herstel niet voor rekening van de verhuurder. Het kan ook zijn dat er hiervoor een vergoeding aan een eerdere huurder is gegeven bij de overname van het pand of de huurovereenkomst, ook dan wordt dit gezien als huurdersbelang.

Maar hoe weet je waarvoor je het huurdersbelang moet verzekeren?  Wat kost bijvoorbeeld een isolatieplafond per m2, loodgieterswerk, elektra, betegeling en een toiletruimte als je dat nu nieuw moet laten aanbrengen?

De taxateurs van IJ-Taxaties weten dit en helpen je graag. En mocht je er met de (ver)huurder niet uitkomen dan is het rapport dat wordt opgesteld een houvast om te voorkomen dat er problemen ontstaan als de schade zich voordoet.

Nog meer informatie over IJ Taxaties vindt u hier:

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam