Mudael – Trots partner van MZA Horeca!

Mudael – Trots partner van MZA Horeca!

De RI&E, geen enkele horecaondernemer staat te springen om aan de Risico Inventarisatie en Evaluatie te beginnen.

En dat is begrijpelijk, al helemaal in deze rare hectische tijd van COVID met tal van veranderingen, aanpassingen, personeelstekorten en de bekende overlevingsmodus.

Maar de RI&E is wel een verplichting waar iedere ondernemer met personeel in dienst mee te maken krijgt en aan moet voldoen. (Artikel 5 van de Arbeidsomstandighedenwet)

Is het echt nodig?

Ja het is echt nodig, de Arbeidsomstandighedenwet is een WET! Het hebben van een Risico Inventarisatie & Evaluatie en het Plan van Aanpak is verplicht. De werkgever moet immers zorgen voor veiligheid van zichzelf, de werknemers en de klanten/gasten. Ontstaat er letsel als gevolg van een ongeval terwijl hij niet voldoet aan iets wat wel verplicht is volgens de wet, dan is hij zelf aansprakelijk! Niet alle verzekeraars zijn bereid schades te betalen als de werkgever een wettelijk voorschrift of overheidsrichtlijn niet heeft nageleefd. Dus het is nodig!

Mudael begrijpt de drukke werkzaamheden van de horecaondernemer en ondersteunt deze bij het opstellen van de RI&E en werkt het Plan van Aanpak uit.

Mudael werkt als volgt: Op een afgesproken datum wanneer het de ondernemer het beste uitkomt doorlopen ze samen het gehele pand, lokaliseren de eventuele risico’s en brengen deze in kaart. De keuken, het restaurant, de opslag, het kantoor en het terras alles komt aan bod. Aansluitend nemen ze samen, onder het genot van een kop koffie, de RI&E vragen door. Dit alles kost de ondernemer ongeveer 2,5 uur van zijn tijd.

De horecaondernemer kan daarna gelijk weer aan de slag met zijn eigen werkzaamheden en Mudael gaat aan de slag met de opmaak van het Plan van Aanpak.

Deze zal daarna binnen enkele dagen op de deurmat van de ondernemer vallen en digitaal in zijn emailbox verschijnen.

Het is de bedoeling dat de ondernemer de actiepunten uit het Plan van Aanpak oppakt en zijn personeel daar deelgenoot van maakt. Samen voor een veilige werkomgeving!

Nog meer informatie over Mudael vindt u hier:

Voor alle vragen met betrekking tot de partners van MZA Horeca neem dan contact met ons op via mail [email protected] of telefoon/WhatsApp 06 -17 44 35 99

De MZA Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van actueel nieuws, aanbiedingen en ontvang nuttige informatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitstekend!

Jan Zwarthoed

Hotel Old Dutch Volendam

Als onderneming zijn we zeer tevreden met MZA Horeca, er zijn in de afgelopen jaren een aantal voorvallen geweest zoals lekkage en brand. Na telefonisch contact werd er door partner Molenaar en Zwarthoed Adviseurs binnen het uur direct actie ondernomen en alles naar meer dan tevredenheid opgelost.

Johan Bond

St. Jozef verenigingsgebouw Volendam

Correct, goede kwalitatieve medewerkers. Gaan overal achter aan. Ontzorgen!

Danny van Noorden

Café De Dijk Volendam

MZA Horeca was de verbindende factor tussen ons, verhuurder, verzekeraar en gemeente. Door hun hulp werd alles in één keer goed opgepakt.

Mw. Chen

Restaurant Indrapoera Volendam